Szabadúszóként kezdtük, de hamar rájöttünk, hogy csapatban mennyivel nagyobb dolgokra lehetünk képesek.

Első közös projektünk a régi iSTYLE weboldal elkészítése volt, amit akkor még Pandastic néven csináltunk.

Péter, aki akkor az iJoe nevű Apple-szaküzletben dolgozott, már érezte, hogy nem készíthetünk olyan weboldalakat, amelyek nem fognak működni az (akkor még első generációs) iPhone-ján.

Pár hónappal később beesett az utcáról (egészen pontosan a Galamb utcáról) egy termékbiztosítással foglalkozó cég főnöke, és munkát ajánlott nekünk. Itt rájöttünk valamire: az iPhone át fogja alakítani a mobilpiacot, és mindazt, amit az internetezésről eleinte gondoltunk.

Ez a meglátás annyira bejött, hogy a következő 2-3 évben gyakorlatilag minden projektünket ezzel a mobilos szemlélettel készítettük.

Itt csatlakozott hozzánk Dani, aki filozófia szakos tanulmányai mellett ült be hozzánk. Ő volt az első olyan személy a csapatban, aki nem értett a programozáshoz. A fejlesztésen kívüli feladatokkal (és a nem fejlesztői látásmódjával) támogatta meg a csapat munkáját.

Év végére annyira jól alakultak a dolgok, hogy kiléptünk az akkori munkahelyeinkről, felhagytunk tanulmányainkkal, és 2012. december 4-én megalakult a kuix.

Az ezt követő időszakban rengeteget fejlődtünk, és ez tette végül lehetővé, hogy az eddig csak garázscégként működő kuix egy új irodába költözhessen.

Sok változatos projekten dolgozhattunk…

Hosszú Zoli és Naske Laci segítségével újrabrandeltük Magyarország egyik vezető élménywebáruházát; bevezettük a magyar piacra a Frupka sült teát; dolgoztunk együtt bankokkal, reklámügynökségekkel és sportegyesületekkel; Skype-oltunk svéd, német és amerikai ügyfelekkel is.

Dolgoztunk együtt az ingatlan.com-mal, és már ott voltunk a legtöbb hazai ügynökség gyorstárcsázóján. Az évek során bedolgoztunk többek között a Big Fish és a Progressive csapatának is, illetve egy kis időre csatlakoztunk a Mitóhoz.

Ez a szoros együttműködés több okból is kézenfekvő volt: egyrészt olyan projekteken dolgozhattunk, amikről álmodni se mertünk volna; másrészt pedig olyan szakembereket ismerhettünk meg, akiktől sokat lehetett tanulni.

Itt kaptunk lehetőséget arra, hogy az egyik legismertebb európai fapados légitársaság weboldalának megújításában segédkezzünk. Ennek köszönhetően tapasztalatot szereztünk nagyvállalati rendszerek tervezésében és üzemeltetésében is.

Egyértelmű volt, hogy bővülnünk kell…

De hogyan? Hiszen továbbra is ragaszkodtunk ahhoz, hogy minden projektnél az abszolút legjobb szakemberrel egészülhessen ki csapatunk. Hiába volt meg fixen a legjobb külsős „zsenink” az adott feladatra, mégsem ültethettünk be mindenkit az irodába. Nagyjából ugyanazzal a tágabb szakmai körrel szerettünk együtt dolgozni. Ez nálunk bevált, és erről nem szerettünk volna lemondani.

A megoldás az volt, hogy tartsuk egyben ezt az értékes szakmai közösséget – még ha nem is feltétlenül egy térben.

Az elmúlt években közösségi programokat szerveztünk, és továbbképzéseken vettünk részt. 2017-ben beköltöztünk jelenlegi, Erzsébet téri irodánkba, a Budapest Eye-hoz (csak hogy szem előtt legyünk).

Mostanában web- és mobilalkalmazásokat készítünk, haladunk az újhullámos kávés trendekkel – sőt, saját szerelemprojektjeinken is dolgozunk.

Szeretnél a részese lenni?

Ugorj fel hozzánk egy kávéra, és beszéljünk! A sztori itt persze nem ér véget…

Elérhetőségeink